Dolar 32,5151
Euro 34,8172
Altın 2.438,97
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 27°C
Az Bulutlu
Muğla
27°C
Az Bulutlu
Sal 26°C
Çar 25°C
Per 22°C
Cum 17°C
15 Nisan 2024 09:03
104
A+
A-

Fethiye’nin en eski ve ilk sanat galerisi olan Aziz Çetinkaya Sanat Merkezi faaliyetlerine devam ediyor. “Sanat Bir Bayramdır” düşüncesi ile Ramazan bayramının ikinci günü kapılarını sanatseverlere açan Azizi Çetinkaya Sanat Galerisinde; suluboya sanatçısı Ressam Celal Günaydın ile Mandala sanatçısı Serap Şenel’in eserlerinden oluşan iki ayrı sergi açıldı. Sergi açılışında; bölgemizin tanınmış yazarlarından İlhan Kurt ve Birol Ganioğlu’da kitap imza ve tanıtım etkinliği düzenlediler.

 

“ÇİÇEKLER, GELENEKLERİMİZ VE DEĞERLERİMİZ  ÜZERİNE RESİMLER YAPIYORUM”

Fethiye’de ilk defa resim sergisini açan ressam Celal Günaydın açıklamasında “Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim bölümü mezunuyum. Denizli Devlet Güzel Sanatlar Galerisi müdürlüğü yaptım ve emekli oldum. Uzun yıllardır resim sanatıyla uğraşıyorum. Resim sanatına tutkunum. Hasta olduğum günler haricinde her gün resim yaptım. Çoğunlukla sulu boya üzerine çalışmalarım var. Bu güne kadar 148 sergim oldu. Fethiye’de ilk defa sergi açıyorum. Bu 149’uncu resim sergim. Bu sergimde 50 eserim var. Yaşadığımız bu dünyada bir pencere açtım. Bu pencerede çiçekler, geleneklerimiz ve değerlerimiz  üzerine resimlerimi yapıyorum. Herkese de bu pencereden kendi dünyama baktırmak istiyorum. Sergimin açılmasında bana destek olan değerli ağabeyimiz Aziz Çetinkaya’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“MANDALA ESERİ BULUNAN ORTAMLARDA NEGATİF VE KÖTÜ ENERJİ BULUNMAZ”

Fethiye’de mandana sanatı üzerine uzun yıllardır çalışmalar yapan sanatçı Serap Şenel’de açıklamasında “10 yıldan fazla bir süredir sabrın ve hayatın simgesi olan uzak doğu kökenli Mandala sanatı ile uğraşmaktayım. Çalıştığım eserlerin gelirlerini de sokak hayvanları için kullanmaktayım. Bu sanata gönül vermemin nedeni uzun yıllardır uzak doğu felsefe ile ilgilenmemden kaynaklanmaktadır. Uzak doğu felsefesi ve mandana sanatı ile ilgili kitaplar okudum, araştırmalarda bulundum. Eğitim de aldım. Ayrıca “Reiki Masteri” yaptım. Tüm eserlerime Reiki şifa enerjisi yüklüyorum. İnsanlar genellikle sağlık, huzur, bolluk ve bereket isterler. Bu tüm enerjiler her yaptığım tüm eserlerimde yüklüdür. İnsanlara beğendikleri Mandana’yı alarak eksiklik duydukları konularda  şifalandırmalarını tavsiye ediyorum. Mandala sanatı 40 bin yıl öncesinden gelen insanların  evrenle ve tanrı ile bütünleşmelerinden oluşan şekillerden oluşmaktadır. Bizim bu gün meditasyon dediğimiz içe dönük çalışmalardan oluşmuş olduğu tespit edilmiştir. Mandala enerjiyi tutan kap anlamına geliyor. Mandala eseri bulunan ortamlarda negatif ve kötü enerji bulunmaz, negatif enerji ile bir kişi veya görünmeyen bir varlık bize geliyorsa; Mandala o enerjiyi alıp absorbe edip, o enerjiyi pozitif’e, şifaya dönüştürür. Sergilerime gelip ilgi duyan insanlara bunları anlatıyorum. Fethiye’de 4 sergi açtım. İstanbul’da da 4 sergim oldu. Sanatımızı halk ile buluşturan Aziz Çetinkaya arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“LİKYA UYGARLIĞI ÜZERİNE BİR DİZİ ARAŞTIRMA KİTAPLARIM VAR”

Likya uygarlığı ve kültürü üzerine yazılar yazan Fethiye’nin tanınmış araştırmacı yazarlarından Birol Ganioğlu’da açıklamasında “Likya uygarlığı üzerine bir dizi araştırma kitaplarım var. Birinci kitabım İ.Ö. 40 yılları, ikinci kitabım İ.Ö. 20 yılları, üçüncü kitabımda 3’üncü yüzyılın sonu ve 4’üncü yüzyılın başında geçmekteydi. Likya uygarlığı ile ilgili dizi kitaplarından sonra bu bölgede Teke yöresinde yaşamış çok önemli bir karakter olan Abdal Musa’yı yazmaya karar verdim. Abdal Musa adlı kitabım dördüncü kitabımdır. Beşinci kitabımla uğraşıyorum o’da inşallah yaz aylarında okurları ile buluşacak. Bizleri hemşerilerimiz ve okurlarımız ile buluşturan Aziz Çetinkaya ağabeyime çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BEŞKAZA BÖLGEMİZ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMALARIM DEVAM EDİYOR”

Yörük kültürü üzerine araştırma kitapları yazan Fethiye’nin tanınmış yazarlarından İlhan Kurt’ta açıklamasında “Fethiye, Seydikemer ve Beşkaza bölgemiz ile ilgili Kitap çalışmalarım devam ediyor. Sekizinci kitabım çıktı. Fethiye’mizin ve bölgemizin özellikle yaylalarında yaşanmışlıkları, anıları, bu bölgede yaşanmış önemli olayları anlatmaya devam ediyoruz. Bu bölgede Osmanlı’nın son dönemi ile Cumhuriyet’in ilk yıllarında yaşanmış tarihi olayları, hikayeleri anlatmaya çalışmaktayım. Gerçek kişiler ile görüşerek, mahallinde gidip görerek ve tarihi belgeleri inceleyerek  bu araştırmalarımı sürdürmekteyim. Önce yola Fethiye türküleri ile yola çıktık. Arkasından Sırrı efe, Çakıroğulları, Beşkaza yaylaları, Beşkaza Tahtacıları, Makri’den Meğri’ye 1 ve 2 adlı kitaplarım çıktı. Beşkaza bölgemizde iz bırakan insanları yazdık. Bu şekilde çalışmalarıma devam ediyorum. Son kitabım olan  Güney Batı Akdeniz Yaylaları adlı kitabım çıktı. Bu kitabımda da yaşanmış olayları, derlenmiş türkülerin hikayelerini ve  anıları yazdık. Bu sanat etkinliğini gerçekleştiren Aziz Çetinkaya arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“SANAT BİR BAYRAMDIR”

Fethiye’nin ilk ve en eski özel sanat galerisinin sahibi olan Aziz Çetinkaya’da açıklamasında “yeni yaz döneminin sanat kapılarını bayramda açtık. İlk kişisel özel sergimi 2016 yılında burada açmıştım. O günden beri sadece kendim ile ilgili değil tüm sanatçılarımız ile ilgili faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Zaman içersinde bu sanat galerisi Aziz Çeyinkaya sanat merkezi olarak devamlılık arzu etti. Bu defa da sanat bir bayramdır düşüncesi ile 2 değerli sanatçımızın eserlerinden oluşan sergimizi ve bölgemizin tanınmış 2 yazarımızın kitap tanıtım ve imza etkinliğimize ev sahipliği yapmaktayız. Sanat bir bayramdır, diyoruz. Duygulu bir gün yaşıyoruz. Bayramın ikinci günü sanatsever dostları ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duymaktayız. Bu sanat etkinliğimizde Denizli ilimizden suluboya sanat ressamı Celal Günaydın hocamızın; birbirinden güzel eserleri ile çiçek tablolarından oluşan sergimizi açtık. Geçen yıl da sanat galerimizde sergi açan tanınmış Mandala sanatçımız Serap Şenel’in sergisini yoğun bir talep üzerine ikinciye  açtık. Ayrıca kitapları ile kültürümüze katkı sağlayan iki değerli yazarımızın kitap imza etkinliği var. Beşkaza yaylalarını ve tarihe iz bırakan olayları anlatan yazarımız İlhan Kurt’u misafir etmekteyiz. Yine bölgemizin tarihine ait  çok önemli bir medeniyet olan Likya uygarlığının bilinmeyen yönlerini anlatan Yazarımız Birol Ganioğlu’nu ağırlamaktayız. Aziz Çetinkaya Sanat Galerimizde kendisine ait özel bir bölümü olan değerli büyüğümüz yazar Recai Şahin ağabeyimizde sergimizin açılışında bizleri yalnız bırakmadığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir sohbet havası içersinde sanata katkı sağlamaya devam ediyoruz. Tüm sanatçılarımıza, yazarlarımıza ve etkinliğimize gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Sergimiz Pazar gününe kadar açık olacaktır” dedi. (Haber: Efe Can Bozkurt/foto-Gökhan Ayyıldız)

 

 

 

YORUMLAR

*

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir