Ölüdeniz Hisarönü’de korkulan oldu: 13 yaralı
Fethiye’nin eğlence ve turizm merkezlerinden Ölüdeniz’in Hisarönü bölgesinde her geçen gün asayiş sıkıntısı büyüyor. Eğlence merkezi işletmecileri ile taksiciler arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya döndü. Çok sayıda yerli ve yabancı turistin de olduğu saatlerde çıkan silahlı kavgada 13 kişi yaralandı.
Tartışmanın kavgaya döndüğü olayda silah, içki şişesi ve taşlar kullanıldı.
HİSARÖNÜ’NDE GELİYORUM DİYEN KAVGA GELDİ
Hisarönü Çarşı Caddesinde faaliyet gösteren bir eğlence merkezi işletmecileri ile Hisarönü taksicileri arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Her iki taraftan da onlarca kişinin kavgaya karışmasıyla olay geniş yankı buldu.
Kavganın duyulmasının ardından Hisarönü ve Ovacık bölgesinden çok sayıda bölge sakini Hisarönü Çarşı caddesine toplandı. İşletmeden kalabalığın üzerine şişelerin atıldığı kavga uzun süre devam etti. Paylaşılan videolarda silah sesleri duyulurken, kavgayı korku içinde izleyen tatilciler, sağa sola kaçıştılar.
İhbar üzerine jandarma ile sağlık ekipleri olay yerine yönlendirildi. Kavgada yaralanan 13 kişi ambulans ile hastaneye sevk edilirken jandarma her iki grubu ayırdı. Hisarönü çarşı Caddesinde güvenlik önlemleri alındı. Jandarma, Hisarönü Çarşı Caddesinde toplanan vatandaşları dağıtmak için çaba sarf ediyor. Silah sıkıldığının bilinmesine rağmen işletmenin kapatılmaması şaşkınlıkla karşılandı.
3 EYLÜL’DE WWW.GAZETEFETHİYE.COM.TR’DE ve BATI AKDENİZ GAZETESİ’NDE YAPTIĞIMIZ HABER ŞÖYEYDİ;
HİSARÖNÜ’NDE GÜVENLİK KAYGISI BÖLGE TURİZMİNİ TEHDİT EDİYOR
Ölüdeniz Mahallesinde yaşanan kavga ve önlenemeyen asayiş olayları bölgenin turizm geleceğine kaygıyla bakılmasına neden oluyor. Geçmişte eğlenceleri kadar turistlerin kendilerini evlerinde hissedecek kadar güven duydukları Hisarönü, şimdilerde güvenlik problemleriyle anılıyor. Bu durum turist sayısındaki düşüş, restoranlar, oteller ve diğer hizmet sektörlerinde iş kayıplarına neden olarak bölge turizmine büyük zarar veriyor.
BÖLGENİN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE GEÇMESİ ŞART
Özellikle bölgede eğlencesiyle öne çıkan Hisarönü’nde geceleri yaşanan kavgalar, tatilcilere korku salarken, işletmecilere de sıkıntı yaşatıyor. Jandarma ekipleri gerek sayı gerek uzmanlık olarak yetersiz kaldığı iddia edilirken, tartışma ve kavgalara geç müdahale edildiğine dikkat çekiliyor. Bölgede otel ve villaların geniş bir alana yayılması, geceleri merkezlerde ciddi hareket yaşanması, barlar arasındaki çekişmelerin zaman zaman grup kavgalarına dönüşmesi ve bunun tekrarlanması, bölgenin emniyet müdürlüğüne geçmesini zorunlu kılıyor. Polis ekiplerinin olaylar karşısında yetkinliği, özellikle Hisarönü gibi bölgelerde kontrolü sağlama deneyimi, bölge turizminin geleceği açısından önemli görülüyor.
GÜVENLİ ORTAMIYLA BÜYÜMÜŞTÜ
Hisarönü, turizmin başladığı dönemden beri bölgenin eğlence merkezi konumunu sürdürdü. 2000’li yıllara kadar eğlence merkezi konumuna gelmesini etkileyen en önemli unsurların başında, bölgeyi tercih edenlerin kendini güvende hissetmeleri geliyordu. 2000’li yıllarda 3 kişinin öldüğü bir kavganın ardından bu imaj bozulsa da, Hisarönü işletmecilerinden Günay Özütok’un başkanlığını yaptığı HİSARDER’in çabalarıyla düzenlenen karnaval gibi etkinlikler nedeniyle, Hisarönü yine eski güzel günlerine dönmüştü.
Eğlence ve ekonomik hareketin yüksek olduğu bir ortamda, bölgede etkin olmak isteyen grupların oluşması bir takım karışıklıkları da beraberinde getiriyor. Eğlence mekanlarının sahipleri arasında rekabet, bazen çekişmelerin yaşanmasına neden olabiliyor. Hisarönü de bundan nasibini aldı. Hisarönü esnaflarının kurduğu Hisarönü Güzelleştirme Derneği de yıllarca bunun için mücadele etti. Kirli paranın temiz parayı kaçırmasının önüne geçmek için mücadele edildi.
ESKİDEN TURİSTLER DÖVÜLMEZDİ
Eskiden hesap yüzünden yerli ve yabancı tatilciler dövülmezdi. Sabaha kadar eğlenen tatilciler konakladıkları otellere güle oynaya gider, rahatsız eden olmazdı. Hisarönü’nin en önemli özelliklerinden biri de bu rahatlık ve güvendi. Aileler genç çocuklarını işletmelere emanet eder, geç saatlere kadar eğlenip otellerine döneceklerinin rahatlığıyla huzurlu bir tatil yaparlardı.
Hisarönü sakinlerinin ticarette ağırlığı azaldıkça, huzur ve güven ortamı da yavaş yavaş azaldı. Şimdi eskisi kadar güven veren bir ortam yok. Yaşanan kavgalar, gruplaşmalar, barlar arasında yaşanan grup kavgalar, en küçük bir olayda işletme çalışanlarının yerli ya da yabancı tatilcileri dövmeleri, eski Hisarönü’nü aratıyor. Çeşitli nedenlerle yaşanan kavgalar bölgenin imajına ciddi zarar veriyor.
Ölüdeniz, Hisarönü ve Ovacık bölgeleri, mevcut jandarma ekipleriyle kontrol altına alınamayacak kadar büyük. Ölüdeniz Bölgesinin polis bölgesine geçmesi, hem bölgenin güvenliği, hem de yaşanacak olaylarda, konusunda uzman ekiplerce müdahale edileceğinden sağlıklı sonuç alınması açısından gereklidir. Bu sayede Hisarönü ve Ovacık bölgeleri eski güvenli konumuna kavuşur.