Dolar 32,5225
Euro 34,8925
Altın 2.437,74
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 24°C
Per 22°C

Prof. Ayaydın, “Fethiye Körfezi temizlenecek, altyapı sorunu kalmayacak”

29 Mart 2024 11:42
102
A+
A-

Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Fethiye, Dalaman, Köyceğiz gibi turizmin gözbebeği yerlerde kanalizasyonların denize akmasının kabul edilemez olduğunu, derhal önlem alınacağını söyledi

 

 

Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, göreve başlar başlamaz odaklanacağı ilk işin altyapı olacağını, Fethiye’nin bir daha her yağmur yağdığında kabus görmeyeceğini, suya sele teslim olmayacağını söyledi. Ayaydın, kanalizasyon altyapısının da eksiksiz yapılacağını vurgulayarak ‘Buralar bizim gözbebeğimiz. Türkiye için çok önemli yerler. Buralara bakmazsak turizm gelirlerinden oluruz ve fakirleşiriz. Buna asla müsaade edemeyiz’ dedi.

31 Mart yerel seçimlerine kısa süre kala gazetemize özel açıklama yapan Ayaydın, 1 Nisan tarihi itibarıyla odaklanacağı en büyük sorunun altyapı olacağını, körfez temizliğinin de en önemli meselelerin başında geldiğini ve zaten iki meselenin birbiri ile bağlantılı olduğunu belirtti.

Körfez temizliği için Marmaris ve Fethiye’ye gemiler yönlendirildiğini hatırlatan Aydın Ayaydın şöyle konuştu: Fethiye körfezini gördüğümde eyvah dedim. Şehir merkezinde deniz bitmiş. Buralara uzun süredir gelmeyenler, yıllar içinde neler yaşandığını bilemez. Sanayi bölgelerinde İzmit Körfezi’nde, Marmara’da ne yazık ki büyük hatalar yapıldı ve orada denizler çoktan kirlendi. O kirlilik buraya uğramaz diyorduk ancak yerel yöneticilerin ihmalkarlıkları ve tembellikleri yüzünden ne yazık ki bu güzelim koylar denizler de artık yok oluyor. Fethiye körfezinin, Marmaris körfezinin hali ortada. Kanalizasyon altyapısı olmadığı için pis sular önce derelere oradan da denizlerimize akıyor. Yerel yöneticiler de bu durumu seyrediyor. Bu resmen doğaya ülkeye, ihanettir. Bakın Türkiye turizmde üçüncülüğe oynayacak kapasiteye geldi. Ancak o güzelim tesisleri, denizlerimizi yok edersek doğayı yok edersek dolduramayız. Bakın bugün şehir merkezinde denize girilemiyor, yarın öbür gün o güzelim koylarda da Ölüdeniz, Göcek gibi ülkemizin incilerinde de benzer sıkıntılar oluşacak. Bunun de tek bir sebebi var altyapıdan sorumlu yerel yöneticilerin koltuklarından kalkmayıp, bu gibi sorunları umursamaması. Muğla’nın kurduna kuşuna, ağacına sevdalıyız derler ancak gereğini yapmazlar. Ben bunun aciliyetini gördüm. Seçimi de bekleyebilirdim. Bir seçim malzemesi olarak da kullanabilirdim. Ancak sayın Cumhurbaşkanımızı aradım ve bu durumun ilçe için değil Türkiye için bir sorun olduğunu belirttim. Cumhurbaşkanımız da derhal talimat verdi ve bu körfezleri temizlemek üzere gemiler görevlendirilip yola çıktı’ dedi.

GÖRÜNTÜLER, FOTOLAR ARŞİVE

İki hafta kadar önce Fethiye pazarını dolaşırken yoğun yağmura yakalandıklarını söyleyen Ayaydın ‘Ben bu çekilen eziyeti, çileyi kabul etmiyorum isyan ediyorum. Bakın Bodrum, Marmaris yağmura teslim olurken ben de Fethiye pazarında yakalandım yağmura. İçler acısı bir Pazar. Derme çatma tentelerle kendini korumaya çalışan satıcılar, tentelerin üzerinde birikip bir anda yere boşalan sulardan kendilerini korumaya çalışan alışverişe gelmiş vatandaşlar. İliklerine kadar ıslanan, yerlerinden kıpırdayamayan, arabalarına gidemeyen insanlar. Ben bu manzaraları ne şehrim adına kabul ediyorum. Ne de vatandaşım adına kabul ediyorum. Yağmur yağdığında sel alan bir şehir istemiyorum. Kanalizasyonların tamamını 2 yıl içinde tamamlayacağım. Biz bunu yapacak çalışkanlıktayız, güçteyiz. Harıl harıl çalışacağız ve artık insanlarımız bu manzaralarla, söz veriyorum bir daha karşılaşmayacak.’  İfadesini kullandı. (HaberMerkezi)

 

 

YORUMLAR

*

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir