Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 30°C
Az Bulutlu
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Paz 30°C
Pts 32°C
Sal 29°C
Çar 27°C

Gazeteci Banu Avar, “Yeni Dünya Düzenini” anlattı

30 Kasım 2022 16:53
232
A+
A-

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği, Fethiye Ziraat Odası ve Fethiye Yörük ve Türkmen Derneği organizesinde “Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye”  konulu konferans,  Özer Olgun Kültür ve Sanat merkezinde gerçekleşti.

Araştırmacı gazeteci, yazar Banu Avar ile Araştırmacı gazeteci, yazar, Ramazan Kıvrak’ın  konuşmacı olarak katıldığı konferansa; Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve başkan yardımcısı Oğuz Bolelli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar ile davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan konferans ilgiyle izlendi.

“MİLLİ EKONOMİNİN TEMELİ ZİRAATTIR, TARIMDIR”

Fethiye Yerel Tohumlar Derneği Başkanı Ebru Oğuzhan Yeter’in sunumuyla gerçekleşen konferansta ilk konuşmayı Fethiye Ziraat Odası başkanı Kenan Karayiğit yaptı. Başkan Karayiğit konuşmasında “Fethiye tarımının gelişmesi ve çiftçilere destek olmak için yerel tohum çalışmalarına destek vermekteyiz. İlçemizde yerel ve atalık tohumlar ile tarımsal üretim çalışmaları yapan Fethiye Yerel Tohumlar Derneği ile ortak çalışmalar yapmaktayız. İlimizde ve ilçemizde  tarımın gelişmesi için yapılan tüm çalışmalara destek vermekteyiz. Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi Milli ekonominin temeli ziraattır, tarımdır. Tarımda bağımsız olmak ve dışa bağımlılıktan kurtulmak zorundayız” dedi. Fethiye Ziraat Odası başkanı Kenan Karayiğit’in konuşmasından sonra Fethiye Yörük ve Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak konuşma yaptı. Kıvrak konuşmasında; Yörük kültürünün temelinde doğa ile iç içe yaşamak olduğunu ifade etti. Ramazan Kıvrak; Yörüklerin toprağı işleyen ve doğa dostu bir millet olduğunu ifade ederek tarım ve hayvancılık ile ilgili Yörük gelenek ve göreneklerini anlattı.

“DÜNYA’YI ELE GEÇİRME PLANI”

Kıvrak’ın konuşmasından sonra konferansın konuşmacılarından Araştırmacı gazeteci yazar Banu Avar; yeni dünya düzenini izleyicilere anlattı. Banu Avar konuşmasında “Her şey ikinci dünya savaşından sonra başladı. Amerika Birleşik devletleri dünyayı paylaşım işini İngiltere’nin elinden devir aldı. Paylaşım işi artık yaşadığımız zamanda dünyayı ele geçirme işine dönüştü. ABD önce dünya devletlerini kendi kurduğu örgütlerine bağlamak ile işe başladı. Bu örgütler Nato, Birleşmiş Milletler ile İMF’dir. Türkiye’de oynanan çeşitli siyasi oyunlar ile  bu kuruluşlara üye edildi. Üye olmayan devletlerin yönetimleri ele geçirildi.  Ele geçirilemeyenler ise Yugoslavya örneğinde olduğu gibi parçalandı ve bölündü. O ülkelerde askeri darbeler yapıldı, siyasi partiler kuruldu. Ülkelerin yönetimlerine yabancı danışmalar sokuldu. Şimdi de bu plan aynı şekilde devam ediyor.

“PUTİN RUSYA’SINI ÜÇE BÖLECEKLER”

1990’da Sovyetler Birliğinin çökmesinden sonra süreç hızlandırıldı. Bu gün yaşadığımız dünyada Ukrayna, İsveç ve Finlandiya  gibi bir çok ülke Nato’ya girme yarışında olduğu görmekteyiz. ABD’nin sırada ki hedefi ise Rusya’dır. Putin Rusya’sını üçe bölecekler. Batı Rusya Avrupa’ya komşu olan kesim, Sibirya ve Rusya’nın ortası ve Doğu Rusya.  Bu arada en büyük hedeflerden birisi de Çin olmaktadır. Yabancı basına sızan Pentagon’daki raporlardan öğrendiğimize göre  Çin’i eğer 2030’a kadar durduramazsak çok büyük sıkıntıya gireriz, demekteler. Çin’e savaş açacaklar. Uzak doğuda büyük bir savaş ile Çin’i yok etmeyi planlıyorlar. Ortadoğu’da  ise hepinizin bildiği gibi kurulacak olan uydu devletlerle ABD’ye bağlanma süreci hızlı bir şekilde ilerliyor. Enerji kaynakları ele geçirilmiş bir durumdadır. Tüm bunlarla ilgili yazılmış kitaplar var. Bu kitaplardan en önemlisi Thomas Barnett’ın yazdığı “Blue print For Action adlı kitaptır. Bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum. Tüm dünyada ses getiren bu kitapta Pentagon’nun yol haritası anlatılmaktadır. Bu kitapta Irak ve Orta Doğu, Çin ve Kuzey Kore, Latin Amerika ve Afrika gibi ülkeler ve bölgelerle olası uzun ve kısa vadeli stratejiler, planlar anlatılmaktadır” dedi.

“TEK TİP İNSAN TEK TİP GIDA”

“Şimdide madalyonun askeri değil de öteki tarafından bahsetmek istiyorum” diyen Banu Avar “küresel emperyalizmin 3 hedefi var. Bunlar enerji kaynaklarını, gıda ve tarım üretimi ile su kaynaklarını ele geçirme projesidir. Tüm dünyadaki doğal gaz, petrol ve hepsi olmak üzere enerji kaynakları ele geçirilecek. Birinci  hedefleri bu. İkinci hedefleri ise çok şaşırtıcı gıda kaynaklarını ele geçirme planı. Dünyadaki tüm ekilebilir arazileri ve su kaynaklarını kendi şirketleri vasıtasıyla ele geçirmeyi planlıyorlar. Gıda üreten ülkeleri de yani tarım ve hayvancılık üretimi yapan ülkelerde de üretimi durdurmayı ve yok etmeyi planlıyorlar. Örnek vermek gerekirse Ukrayna tarım ülkesidir. Gıda kaynaklarını ele geçirdikten sonra da dünyayı açlık krizinin içine sokacaklar. Hem Pandemide başaramadıkları insan neslini yok etme planını uygulayacaklar,  hem de tek tip insan ve tek tip gıda planını gerçekleştirecekler. Uzun yıllar sürecek açlık krizinden sonra buğday, mısır ve soya’dan ürettikleri tamamen GDO’lu tek tip gıdayı, mamayı dünyaya sürecekler. Bu gıda ile insanları istedikleri gibi yönetecekler ve de insan ömrünü kısaltarak, bilmediğimiz bir çok hastalıkla ölümüne yol açacaklar. Küresel emperyalizmin amacı tek tip insan ve tek tip gıdadır. Afrika’da bunların yaşanmış örnekleri var” dedi. Konuşmasına devam eden Banu Avar “Finans piyasasını tamamen ele geçirecekler. Zengin ülkelerin altın kaynaklarını kurutacaklar. Zaten amaçları dünyayı tek bir devlet ile yönetmek. Kültür, ırk, din gibi tüm kavramları yok edecekler. Bu işi de ülkelerin eğitim sistemlerini ele geçirerek veya yönlendirerek yapmaya devam ediyorlar. Kültürel soykırım yapılıyor. İnterner ve cep telefonlarını biliyorsunuz. Gerçekte Erasmus projesi nedir?  Onu iyi araştırın” dedi.

“Ben buraya siyasi bir konuşma yapmaya gelmedim” diyen Banu Avar “Ben siyaset üstü yaptığım araştırmaları sizlerle paylaşmaya geldim. Olacak olanları anlatmaya geldim. Ülkeme ve insanlığa yön vermek isterim. Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi hedefimiz tam bağımsızlık olmalıdır” dedi.

Araştırmacı Yazar ve Gazeteci Banu Avar’ın konuşması ilgiyle izlendi. Haber/Foto-Gökhan Ayyıldız

 

 

 

YORUMLAR

*

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir