Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 21°C

Marmaris’teki inşaat kazasında 1 işçinin öldüğü davada adli süreç başladı

22 Nisan 2024 17:25
32
A+
A-

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler Mahallesi’nde 17 Nisan tarihinde meydana gelen ve bir işçinin olay yerinde hayatını kaybettiği, bir işçinin de yaralandığı inşaat kazasında şantiye şefi, yüklenici firma yetkilisi dahil 4 kişi gözaltına alınmıştı. Bilirkişi ön raporu beklenen olayda Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı şahısları tutuklama talebi ile mahkemeye sevk ettiği öğrenildi.

Marmaris’e 11 kilometre mesafedeki İçmeler Mahallesi’nin girişinde özel bir firmaya ait sosyal tesis, otel inşaat alanında 17 Nisan akşamüzeri, edinilen ilk bilgilere göre şiddetli rüzgarın etkisi ile çelik kalıp iki işçinin üzerine düşmüş, İsmail Tepebaşı isimli işçi olay yerinde hayatını kaybetmiş, Y.G. isimli işçi de yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Emniyet güçleri olayın ardından şantiye şefi, yüklenici firma sorumlusu ve inşaat alanından sorumlu iki kişiyi Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile gözaltına almış, emniyete getirilen şüpheliler hakkında işlem başlatılmıştı. Görevlendirilen bilirkişilerin ön raporunun çıkması sonucu Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı şahısları tutuklama talebi ile mahkemeye sevk ettiği bilgisi edinildi. Adli sürecin devam ettiği dava sürecinde bilirkişi ve iş güvenliği uzmanlarının kati raporunun beklendiği belirtildi. Marmaris Kaymakamlığı Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan iş kazası ile ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor. (İHA)

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

*

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

sanalbasin.com üyesidir